Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів щодо запобігання захворювання на коронавірус.

27.10.2023

Психологічна реабілітація в ДУ "ТМО МВС України по Чернівецькій області"

  Лікар-психолог Ішмухаметова Ірина та практичний психолог Майстрюк-Красій Марʼяна центру психіатричної допомоги та професійного психофізіологічного відбору ДУ "ТМО МВС УКРАІНИ по Чернівецькій області" під час психологічної реабілітації військовослужбовців НГУ та співробітників НПУ при потребі  працюють в стаціонарі закладу біля ліжка пацієнта (пораненого).

Всі знають, що для існування людини необхідно задовольняти її базові фізіологічні потреби в харчуванні, сні та безпеці. Для психологічного комфорту людині необхідно також вгамовувати потребу у спілкуванні.

Саме діалогічним шляхом здійснюється критичне засвоєння духовних цінностей у процесі взаємин, моральні цінності переходять у особистісні надбання, вплив набутого власного життєвого досвіду на формування позитивного соціального середовища.

Усвідомлення комунікативної функції слова в діалозі дозволяє закласти основи уміння слухати співрозмовника, чути та відчувати його через слово, відповідати, міркуючи над кожним словом, емоційно інтонувати у процесі мовлення, формувати культуру спілкування. Діалогічне спілкування називають гуманістичним, тому що воно дозволяє досягти більш глибокого взаєморозуміння, саморозкриття партнерів, створює умови для взаємного особистісного росту.

(с) 2024

Запис до лікаря