Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів щодо запобігання захворювання на коронавірус.

17.02.2023

Проведення заходів психологічної реабілітації Учасників бойових дій, Національної поліції та Національної гвардії України в ДУ "ТМО МВС України по Чернівецькій області "

Психологічна реабілітація - система заходів, спрямованих на відновлення, корекцію психологічних функцій, процесів, якостей, властивостей особистості, створення сприятливих умов для її розвитку та утвердження.

Психологічними технологіями реабілітації особистості виступають, спрямовані на відповідні мішені, комплексні впливи, що забезпечують збереження і відновлення особистісної цілісності, збалансованості, здатності до саморегуляції, самоефективності, комунікативної компетентності, активізації сенсопородження.

  Технології включають : сукупність інтервенцій, що використовуються для підтримання і відновлення здатності особистості до життєтворення.

Протягом всього процесу психологічної реабілітації лікарем-психологом та практичним психологом Центру психологічної допомоги та професійного психофізіологічного відбору проводяться психодіагностичні обстеження, психокорекційна робота та психоедукаційні заняття.

  Процес психологічного відновлення складається з трьох етапів: підготовчого, базисного і підтримувального.

  На підготовчому етапі використовуються технологія посилення мотивації щодо самозмін, технологія конструювання ефективних мотиваторів та технологія активізації сліпих зон уваги.

  На базисному етапі використовуються технологія проектування майбутнього за допомогою життєвих виборів, технологія апробацій оновлених проектів за допомогою постановки життєвих завдань та

технологія реалізації поставлених завдань за допомогою все більш успішного практикування.

  На підтримувальному етапі, який водночас виступає як профілактичний, використовуються технології переінтерпретації й інтеграції травматичних спогадів в загальний досвід особистості, технологія

вироблення нового ставлення до травми , як до  ресурсу та особистісного зростання.

Лікар-психолог Ірина Ішмухаметова Центру  психологічної допомоги та професійного психофізіологічного відбору ДУ "ТМО МВС України по Чернівецькій області" проводить сеанс музикотерапії з візуальними впливами з військовослужбовцем Національної гвардії України.

(с) 2024

Запис до лікаря