Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів щодо запобігання захворювання на коронавірус.

08.11.2022

День рентгенолога

8 листопада відмічають День рентгенолога в Україні та Міжнародний день радіології.
  З ініціативи Європейського товариства радіологів, починаючи з 2012 року, світова громадськість відзначає Міжнародний день радіології – професійне свято для фахівців цієї медичної галузі – радіодіагностів і радіотерапевтів різних напрямків.
8 листопада 1895 року німецький фізик Вільгельм Конрад Рентген зробив відкриття, виявивши існування названих його ім’ям променів. За це відкриття фізик отримав Нобелівську премію.
     Вже через рік після відкриття рентгенівського випромінювання в світі з’явились перші рентген-апарат та плівка, чутлива до рентгенівського випромінювання. Після цього буквально одразу почали з’являтись рентген-кабінети і клініки, які слугували для діагностики в пульмонології, травматології і стоматології. І на сьогоднішній день рентген - найбільш поширений, швидкий та доступний метод діагностики в світі. З плином часу радіологія зробила великий стрибок у розвитку: з’явились нові високотехнологічні методи та апарати променевої діагностики (КТ, МРТ) і терапії.
 Рентген кабінет ДУ «ТМО МВС України по Чернівецькій області» оснащений сучасним рентгенівським діагностичним комплексом OPERA з мінімальним радіологічним навантаженням на пацієнта. Завдяки цьому комплексу суттєво полегшилася робота рентгенологів, покращилася якість ренгенівських знімків, значно скоротився час проведення дослідження та отримання результатів обстеження.
Своєю сумлінною та нелегкою працею рентгенологи та рентгенлаборанти показують приклад мужності та витривалості, терплячості та хоробрості. Працюючи в небезпечних умовах, особливо під час пандемії, вони залишаються відданими обраній професії та завжди готові допомогати хворим і лікарям. 
Отож, щиро вітаємо наших висококваліфікованих спеціалістів вищої категорії: лікаря-рентгенолога Чобанюк Олену Корніївну та ренгенлаборанта Захарчука Михайла Васильовича з професійним святом! Бажаємо колегам міцного здоров’я, щастя, оптимізму та успіхів у нелегкій праці!

 

(с) 2024

Запис до лікаря